Amaranthul bio se poate combina excelent împreună cu hrișca, orezul brun, meiul dar și cu porumbul, ceapa și fasolea.
Durata de livrare: 2-3 zile
Amaranth, este un membru al familiei Amaranthaceae. Amaranthul este o plantă stufoasă, care ajunge până la 5 - 7 metri și face o floare de o culoare puternică mov magenta care rămâne la fel chiar și când este ruptă ("floare nemuritoare"). Amarantul este acum recunoscut ca un aliment foarte nutritiv, se cultivă atât pentru frunze cât și pentru semințele sale. Deși pare că a apărut în civilizația modernă peste noapte, el este un aliment consumat încă de pe vremea aztecilor și mayașilor din America Centrală.
Această plantă amaranth conține o mulțime de antioxidanți, minerale, fibre, fier și o cantitate însemnată de calciu, magneziu și acid folic. Mai conține squalena, ce ajută la reducerea colesterolului și luptă împotriva cancerului.
Este un secret al longevității și sănătății, oferă organismului mai multă energie, stabilizează nivelul glicemiei.
Amaranth bio, Poate să fie folosit în curele de slăbire, datorită conținutului bogat în fibre și proteine, dar și pentru că are puțini carbohidrați, are valoare proteică mai mare decât orezul, făina integrală de grâu, ovăz sau secară.
Are semințele bogate în fier, de aceea ajută la combaterea anemiei și la creșterea sănătoasă a copiilor.
Deoarece amaranthul se coaguleaza foarte repede la rece se recomandă a fi consumat cât este cald. Se poate prepara, găti ca oricare alte cereale dar devine mai lipicios atunci când este fiert foarte tare, în schimb este deosebit de hrănitor.
Dacă se gătește în oala cu presiune, fierberea amaranthului durează doar 10 minute. Amaranthul se poate combina excelent împreună cu hrișca, orezul brun, meiul dar și cu porumbul, ceapa și fasolea.
Ingrediente: boabe de amaranth BIO, din agricultură ecologică.